Unutulmaz Bir Yılbaşı Partisi Hazırlamanın İpuçları

Unutulmaz Bir Yılbaşı Partisi Hazırlamanın İpuçları

Yepyeni bir yıla girecek olmanın verdiği heyecanın coşkusuyla kutlanan yılbaşı partileri her yılın vazgeçilmez etkinliklerindendir. Yılbaşı partilerinde geçmiş yılı geride bırakmak ve yeni yılı heyecanla, olumlu ve güzel duygularla karşılamak için sevdikleriyle bir araya gelinir. Biz de sizlere unutulmaz bir yılbaşı partisi hazırlamanın ipuçlarından bahsedeceğiz.

Davetiye

Davetiyeleriniz yılbaşı partisi hazırlığınız ilk aşaması olabilir. Partiye davet ettiğiniz kişilere bir kart göndermeniz veya dijital ortamda hazırladığınız bir davetiye göndermeniz davetliler için heyecan verici olacaktır. Yılbaşı ikonlarını bol bol kullandığınız, kendi zevkinize uygun bir davetiyeyi davetlilerinize önden göndererek yılbaşı partinizin heyecanını başlatabilirsiniz!

Yılbaşı Dekorasyon Malzemeleri

Yılbaşı denildiğinde akla ilk gelen şey şüphesiz ki çam ağacı. Üzerinde ışıl ışıl ışıklar, rengarenk süsler olan bir çam ağacı partinizi hemen arşa taşıyabilir. Eğer ağacınız varsa onu evin ve hazırlayacağınız sofranın temasına uygun süslemeniz göze çok hoş görünecektir. Örneğin bu yıl ağaç süslemesinde rosegold tercih ettiyseniz aynı rengi sofra düzeninde ve evin diğer alanlarında da kullanabilirsiniz.

Çam ağacınız olmayabilir, parti vermek için de almak istemiyor olabilirsiniz. Eğer öyleyse boş bir duvara yılbaşı süslerinden ve ışıklarından son derece tatlı ve postmodern bir yılbaşı ağacı yaparak günü kurtarabilirsiniz. Çapraz çapraz yapıştırarak oluşturacağınız yılbaşı ağacı aynı zamanda partinin fotoğraf çekme alanı da olabilir.

İkinci önemli dekorasyon konusu ise ışıklar. Eğer bir yılbaşı partisi veriyorsanız evinizde mutlaka renkli ışıklar bulunmalı. Duvarı, ağacı, tavanı artık siz nereyi uygun görürseniz ışıklarla süslemek yılbaşı partisinin olmazsa olmazıdır. Çeşit çeşit ışıkla ortamın atmosferinin hemen ne kadar değiştiğine inanamayacaksınız!

Tüm bunlara ek olarak ağaca veya evin diğer bölümlerine başka çeşitli süsler yerleştirebilirsiniz. Örneğin kozalak da çam ağacının bir meyvesi olması sebebiyle dolaylı yoldan yılbaşının simgesi haline gelmiştir. Özellikle yemek masasında veya ağacın üzerinde kozalak kullanarak ortama otantik bir hava da katabilirsiniz. Kar küresi de güzel bir yılbaşı aksesuarı olabilir.

Yemek

Bir partinin olmazsa olmazı tabii ki partideki ikramlar ve bunların sunumlarıdır. Parti menüsü partinizin kişi sayısına ve sizin temanıza göre değişkenlik gösterebilir.

Böyle durumlarda son anda olabilecek iptallere veya sürpriz konuklara da hazır olmak gerekebilir. Eğer kalabalık bir parti veriyorsanız kişi sayısını yönetmek zordur. Özellikle yılbaşında çoğu kişi ne yapacağına son anda karar verebiliyor dolayısıyla son anda misafirleriniz çıkabilir veya eksilebilir.

Eğer ana yemekli bir parti organize ettiyseniz bir masa sunumu ve oturma düzeni ayarlamanız gerekir. Ancak atıştırmalıklarla birlikte açık büfe bir masa hazırlayarak yemek kısmını daha özgür bir hale de getirebilirsiniz.

Masa Dekorasyonu

Ana yemekli, oturmalı bir yemek vermek istiyorsanız eğer sofra düzeniyle ilgili istediğiniz kadar yaratıcı olabilirsiniz. Bu konuda Instagram, Pinterest gibi mecralardan da yararlanabilirsiniz. Masanın düzeninde çam ağaçları, kar taneleri, kardan adamlar, mumlar gibi pek çok farklı aksesuar kullanabilirsiniz.

Masa dekorasyonuna önce bir renk skalası belirlemekle başlayabilirsiniz. Yılbaşı renkleri genellikle yeşil, kırmızı, gümüş, altın veya rose’dur. Bu renklerin hepsini kullanmak karmaşa yaratacaktır. Bu sebeple önce hangi renkleri kullanacağınıza karar verin sonra yemek takımını ve masa süslerini bu düzene göre seçebilirsiniz. Menüyü de başlangıç, ana yemek, salata ve meze gibi yan ürünler şeklinde oluşturursanız kusursuz bir yılbaşı sofrası hazırlamış olursunuz.

Daha rahat bir yemek faslı organize etmek istiyorsanız da oturma düzeninin olmadığı ve yemenin görece daha kolay olduğu şeyler tercih edebilirsiniz. Açık büfe şeklinde hazırlayacağınız masanın düzeni ve dekorasyonu da elbette önemli. Oturmalı düzende masa hazırlama taktiklerini burada da uygulayabilirsiniz. Buradaki fark herkesin istediklerini tabağına alabileceği daha rahat bir sunum hazırlanması gerekliliğidir.

Müzik

Yemek sırasında ve sonrasında partinin gidişatına uygun müzikler çalması önemli. Yemek kısmında pek çok yerde bulabileceğiniz veya kendi sevdiklerinizden oluşturduğunuz “Christmass” listelerinden faydalanabilirsiniz.

Partinin devamında çalacak müzikler ise nasıl bir parti yapmak istediğinize göre değişir. Eğlenceli ve danslı bir parti hayal ediyorsanız müziklerde yavaş yavaş hızlanmanız lazım. Herkesin birbiriyle sohbet edip daha rahat takılabileceği bir parti içinse daha çok jazz gibi arkada eşlik edecek müzikleri tercih edebilirsiniz.

Oyun ve Etkinlik

Yılbaşı partilerinin en eğlenceli kısmı genelde kalabalık şekilde oynanan oyunlar olur. Burada birsürü alternatifiniz var. Kişi sayısına göre pek çok farklı oyun ile geceyi eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bu kısım önemli olduğu için birkaç farklı oyun ve etkinlik önerisini sizlere ayrıca sunuyor olacağız.

Tombala

Tombala yılbaşının çok eski bir geleneğidir. Genellikle ortaya para koyarak oynanan bu oyuna daha farklı ve yaratıcı şeyler de ekleyebilirsiniz. Ancak gecenin bir kısmında topluca oynanacak olan tombala ortamdaki insanları kaynaştıracaktır. Aynı zamanda eski bir yılbaşı geleneğini yaşatmak da konuklarınız için nostaljik olacaktır.

Tabu

Çok kalabalık bir parti vermiyorsanız, 8-10 kişilik yakın arkadaş veya aile partisi düzenliyorsanız eğer tabu gecenize harika bir eğlence katabilir. İki gruba ayrıldıktan sonra bir kişinin yasak kelimeleri söylemeden belli bir kelimeyi takım arkadaşlarına bildirmeye çalıştığı bu oyun rekabet kızıştıkça daha da zevkli bir hal alır. Yılbaşı gecenize biraz aksiyon, hırs ve rekabet katmak isterseniz hemen herkesin oynamaktan zevk alacağı tabuyu mutlaka gecenin planına ekleyin.

Karaoke - Gitar Hero

Eğer elinizde gerekli ekipman varsa bir araya gelip şarkı söylemek veya gitarr hero oynamak gibisi yoktur. Kalabalık partilerin en güzel ve eğlenceli etkinliklerinden olan karaoke ve gitar hero size ve sevdiklerinize unutulmaz eğlenceli bir gece yaşatabilir.

Twister

Davetlileri ikiye ayırarak oynayabileceğiniz bir diğer oyun ise Twister. Bu oyun çok şık kıyafetşerle oynanması biraz zor bir oyun. Bu sebeple belki gece bitiminde kalacak kişilerle pijamalı bir şekilde rahat kıyafetlerle oynanması tercih edilebilir. Ancak birbirine dolanan kişilerle, düşüp başkalarını düşüren kişilerle oynaması da izlemesi de oldukça zevkli bir oyundur.

Trivial Pursit

Bilgi ve genel kültür oyunu olan Trivial Pursit 2 veya daha fazla gruba ayrılarak oynanabilecek bir oyundur. Bilgili, kültürlü ve bir o kadar da eğlenceli bir parti yapmak istiyorsanız Trivial Pursit tam da size göre!

Sessiz Sinema

Kalabalık ortamların en eski ve eğlenceli oyunlarından birisidir sessiz sinema. Yılbaşında biraz da iç içe ve sakin olmak isterseniz davetlilerinizle birlikte son derece eğlenerek oynayabileceğiniz bir başka oyun da sessiz sinemadır. İki takıma ayrılarak oynayacağınız sessiz sinema sandığınızdan çok daha uzun sürebilir…

Etiketler: yılbaşı partisi
Temmuz 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR