Işıltılı Unicorn (Tek Boynuzlu At) Partisi Hazırlama Rehberi

Unicorn Partisi

Son yıllarda gerek çizimleri gerekse emojileriyle oldukça popüler olan Unicornlar partiler için de harika bir tema. Eğer rengarenk bir parti düzenlemek istiyorsanız ana kahramanınızı tek boynuzlu at yani unicorn yapabilirsiiniz. Şimdi gelin birlikte unicorn temalı bir partinin nasıl hazırlanabileceğine bakalım. 

 

Unicorn Nedir?

 

Son dönemde oldukça popüler olan ve genellikle rengarenk tasvir edilen unicorn Türkçe’de tek boynuzlu at anlamına gelmektedir. Unicorn latince bir kelimedir ve aslında gerçek olmayan mitolojilk bir hayvandır. 

 

Unicornlar saflığı ve masumiyeti temsil ederler. Kaynaklarda genellikle beyaz olarak tasvir edilirler. Kanı içildiğinde insanı ölümsüzlüğe götürdüğüne inanılır ve eğer birisi bir Unicorn öldürürse lanetleneceği yönünde inanışlar vardır. 

 

Unicornun bu gücü ve saflığı günümüzde pek çok şekilde temsil ediliyor ve de pek çok yerde kullanılıyor. 

 

Işuıltılı Unicorn Partisi Hazırlama İpuçları

 

Unicornları çok seviyorsanız veya unicornları çok seven bir sevdiğiniz için parti hazırlıyorsanız partinizi bazı küçük dokunuşlarla çok daha güzel ve estetik bir hale getirebilirsiniz. 

 

Unicornların yeleleri ve boynuzları genellikle gökkuşağı gibi renkli tasvir edildiğinden unicorn temalı partinizde beyaz veya açık pembe ile gökkuşağındaki gibi canlı renklerin bulunması temayı yansıtacaktır. 

 

Unicorn Pasta

 

Pasta bir partinin vazgeçilmezlerindendir. Eğer unicorn temalı bir parti hazırlıyorsanız unicornlu bir pasta da partinin olmazsa olmazıdır. Bu pasta farklı şekillerde olabilir ancak en estetik duran ve ilgi çekici olan pasta unicornun gövdesinin ve boynuzunun 3 boyutlu olarak yer aldığı bir pasta olacaktır. Unicornun yele kısmını ve boynuz kısmını renkli yaparak pastanızın geir kalanını beyaz veya açık pembe olacak şekilde tasarlayabilirsiniz. 

 

Unicornlu Yiyecek ve İçecek Malzemeleri

 

İnternette kolayca bulacağınız bu malzemeleri parti malzemeleri satan yerlerden de kolayca bulabilirsiniz. Üzerinde unicorn teması olan karton veya kağıt tabaklar, bardaklar, peçeteler, çatal bıçaklar gibi malzemeler oldukça yaygındır. Bu şekilde davetli sayısına uygun olarak unicornlu malzemelerden satın alabilirsiniz. Eğer isterseniz partinin sadece çocuk davetlileri için unicorn temalı yemek malzemeleri alarak büyükler için biraz daha farklı bir konsept de yaratabilirsiniz. 

 

Unicornlu cupcake kalıpları, unicornlu pasta tutacağı gibi masa üzerini süsleyecek malzemeleri de temaya uygun bir şekilde almayı unutmayın. Bu tip şeyleri pek çok yerde bulmanız mümkün. 

 

Balonlar

 

Partinin eğlencesinin ve görsel şöleninin en büyük kısımlarından birisini balonlar oluşturur. Partilerin olmazsa olmazı olan balonlar, unicorn temalı bir partide unicorn desenli veya unicornu simgeleyen gökkuşağı gibi renkli ikonlar içerebilirler. 

 

Unicorn temalı bir parti hazırlarken unicorn ikonlarını kullanmanın yanı sıra yukarıda belirttiğimiz gibi gökkuşağı veya benzer farklı ikonlar da kullanabilirsiniz. Her şeyin Unicornlu olması sıkıcı olabilir ancak bu temayı kendiniz farklı şeylerle tamamlayabilirsiniz. Örneğin bulut şekli, gökkuşağı gibi alternatif ikonları da temaya dahil edebilirsiniz. Açık pembe, beyaz, açık mavi, mor gibi renkler kullanarak temayı tamamlamanız mümkün olabilir. 

 

Bu noktada seçeceğiniz mekan da oldukça önemli. Eğer kapalı bir alandaysanız duvar renklerinin bu temaya ve renklere uygun olması önemli. Eğer açık bir alandaysanız da etraftaki mobilyaları bir şekilde örtüler, yastıklar v.b. yardımcılar ile Unicorn temalı bir partiye uygun hale getirebilirsiniz. 

Etiketler: unicorn
Ağustos 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR