Parti Konsept Fikirleri

Parti Konsept Fikirleri

Hiç kimse sıkıcı bir partiden hoşlanmaz. Bunun için organizasyonlarda farklılık arayanlar için en iyi seçenek olan konsept partiler birçok alternatiflerle karşımıza çıkmaktadır.

Konsept partiler, eğlencenin doyasıya sonuna kadar yaşandığı organizasyonlardır. Yapacağınız konsepti aklınızda tasarladığınızda ortaya çok farklı fikirler çıkabilmektedir. Konsept partileri isterseniz evinizde isterseniz de dışarıdaki mekanlardan birinde yapabilmeniz mümkün.

Konsept parti fikirleri, çoğu kişiler tarafından merak edilen konulardan biridir. En iyi parti fikirleri misafirlerinizin de dahil olabileceği bir tema sunmaktır.

Peki klasik parti fikirlerine takılıp kalmak istemiyor ve benzersiz bir tema fikrimi arıyorsunuz? İşte partilerinize orijnallik katacak tema fikirleri…

Maskeli Balo Tema Fikri

Parti temalarının vazgeçilmezi olan maskeli baloda, siyah, kırmızı perdeler, mumlar, ve maskeler kullanabilirsiniz.

Lunapark ve Sirk Teması Fikri

Bu tema fikri size ve arkadaşlarınıza hiç olmadığı kadar eğlenme şansı veriyor. Partide aslan kafesleri, palyaçolar ve sihirbazlar kullanabilirsiniz.

90’lar Teması Fikri

Eğlenceli ve nostaljik içeriğiyle 90’lar teması, popüler parti konsept fikirleri arasında yer almakta. Partiye 90’ların havasını yansıtacak kostümlerle, saç ve makyajlarla gelerek temaya uyum sağlayabilirsiniz.

Gökkuşağı Temaları Fikri

İster doğum günü partisi isterseniz de bir bahar kutlamasında kullanabileceğiniz gökkuşağı temasıyla misafirlerinize rengarenk bir ortamda eğlenceli vakitler yaşatabilirsiniz. Gökkuşağı temasında renkli patlamış mısırlar, gökkuşağı kum kovaları, gökkuşağı meyve tabağı gibi malzemeleri kullanarak temanın bütünlüğünü sağlayabilirsiniz.

Unicorn Konsepti Fikri

Kız çocuklarının ilgisini çekeceğini düşündüğümüz Unicorn temasını, pembe renklerle bürünmüş sevimli bir ortamda peçetelerden masa örtülerine kadar Unicorn konseptini taşıyan malzemelerle yansıtabilirsiniz. Kız çocuklarınız için hazırladığınız bir doğum günü partisinde ya da benzer etkinlikler için bu tema oldukça popülerdir.

Flamingo Konsepti Fikri

Yaz doğum günleri ve açık hava partileri için ideal konseptlerinden olan Flamingo teması, birbirinden farklı flamingo dekorasyon malzemeleri ile de partinizde eğlenceyi ve sevimliliği bir araya getirmektedir. Partide flamingo kek ve cupcakeler, balonlar, tabaklar kullanarak ambiyansı en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.

Dinazor Konsepti Fikri

Tarih öncesi bir parti manzarası yaratmanın en basit yolu olan dinazor konsepti özellikle erkek çocukların doğum günü partilerinde veya benzeri etkinliklerinde kullanılmaktadır. Konsepte büyük dinazor kürsüsü, yeşili sarı renkli malzemeler kullanarak partinin ana temasını yansıtabilirsiniz.

Safari Temaları Fikri

Hem kız çocukları hem de erkek çocukları için düzenlenen organizasyonlarda kullanılan eğlenceli safari temaları, popüler parti konseptleri arasındadır. Organizasyonlarınızda safari hayvan çıkartmaları, hayvan baskılı sofra takımları, konfeti ve balon süslemeleri ile safari temasını en iyi şekilde misafirlerinize sunabilirsiniz.

Uzay Teması Fikri

Çocuklar için doğum günü partilerinde, mezuniyet kutlamalarında veya arkadaşlarınız arasında yaptığınız bir eğlencede kullanabileceğiniz uzay teması fikri ile bu özel günlerinizi dünyanın dışında hissedebilirsiniz. Organizasyonda duvarları ve tavanları galaksi yıldızları ile süsleyebilir, uzay temalı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Yaprak Temalı Partiler

Daha çok sonbahar partilerinin konsepti olan yaprak temaları, sonbaharın gelişini kutlamak isteyenlerin, doğum günlerinde veya çeşitli etkinliklerde kullanılan temalar arasındadır. Organizasyonlarınızda sahte veya gerçek düşen yapraklar, turuncu mumlar, balkabağı, yapraklı masa örtüleri, sonbahar renklerine uygun flamalalar kullanarak konsepti uyum içinde yansıtabilirsiniz.

Çocuk Doğum Günü Konseptleri

Her anne-baba için çocuklarının doğum günleri onlar için en özel anlardan biridir. Anne-babalar, çocuklarının yüzünde kocaman bir gülümse oluşturmak ve hafızalardan silinmeyecek eğlenceli bir doğum günü partisi düzenlemek isterler.

Çocuğunuzun doğum gününde kullanabileceğiniz doğum günü konseptlerine bakacak olursak;

Disney Prenses Partisi Fikri

Özellikle kız çocuklarının sevdiği bir karakter olan Disney prensesi, doğum günü konseptlerinde en sevilen temalardandır. Disney prenses partisinde, çocuğunuz için özel hazırlanmış olan prenses kostümünü giydirebilir, renkli balonlarla ortamı canlandırabilir, prenses dekorasyon ürünlerinden bir kraliyet masası hazırlayabilirsiniz.

Mickey Mouse Parti Fikri

Bir başka sevilen karakter olan Mickey Mouse, özellikle 1 yaş erkek doğum günlerinin vazgeçilmez parti konsepti olmakta. Parti konseptini en iyi şekilde yansıtabilmeniz için, bebeğinizin mama sandalyesini kırmızı, sarı renklerden oluşan simli yelpazelerle süsleyebilir, misafirlerinize Mickey Mouse mini kekleri ikram edebilir, Mickey Mouse temalı pasta, bardak, tabak, kaşıklar kullanabilirsiniz.

Minnie Mouse Parti Fikri

Yine bir başka sevilen karakter olan Minnie Mouse, 1 yaş kız çocuklarının doğum günlerinde kullanabileceğiniz temalardandır. Minnie Mouse’a özel bir görünüm yaratmak için kullanacağınız hemen hemen bütün malzemelerde fiyonk ve puantiyeyi kullanabilirsiniz. Mama sandalyesi, balonlar, masalar, tabaklar ve daha birçok malzemelerde pembe ve mavi renkli süslemeleri kullanarak Minnie Mouse konseptini yakalayabilirsiniz.

Pijamaskeliler Parti Fikri

Popüler temalardan biri olan Pijamaskeliler fikri, erkek çocuk doğum günlerinde kullanılmaktadır. Partide çocuğunuza sevdiği bir Pijamaskeli karakterinin kostümünü giydirebilir, parti masasını ve mekanı temayı yansıtan süs malzemeleri ile donatabilirsiniz.

Oyuncak Hikayesi Parti Fikri

Disney ve Pixar’ın Oyuncak Hikayesi filmi çocukların en sevdiği filmlerden biridir. Siz de çocuğunuzun doğum gününde onu heyecanlandıracak ve sevindirecek olan bu temayı kullanarak ona unutulmaz anılar bırakabilirsiniz. Temayı yansıtabilmeniz için film karakterlerinin kostümlerini çocuğunuza giydirebilir, mekanı Oyuncak Hikayesi parti malzemeleri ile süsleyebilirsiniz.

Yaz Temalı Partiler

Yaz aylarında parti yapmanın en güzel yanı, hem doyasıya eğlenebilmek hem de yaz partisi temalarının birçok seçeneğinin olmasıdır.

Yaz Akşam Yemeği Partisi

Yaz mevsiminden en iyi şekilde yararlanmanın yolu olan akşam yemeği teması, size gün batımının eşsiz manzarası eşliğinde sevdiklerinizle güzel ve keyifli bir akşam yemeği fırsatı vermekte. Partinize yaz esintilerinin havasını vermek için yaz çiçeklerini süslemelerde kullanabilir, soğuk ve lezzetli kokteyler hazırlayabilirsiniz.

Plaj Partisi

Plajda geçirdiğiniz eğlenceli bir günü plaj temalı partiler ile yeniden canlandırmak mümkün. Plaj temalı bir parti düzenlemek için yapmanız gereken deniz kabukları, mavi renkler ile dizayn edilmiş bir mekan ve buz gibi meyve kokteylleri kullanmanız.

Havuz Partisi

Yaz denilince çoğumuzun ilk aklına gelen tabiki havuzdur. Yaz mevsiminde yapılacak olan bir partinin en yaygın temalarından olan havuz partisi, her ne kadar klasikleşmiş olsa da vazgeçilmez parti konseptleri arasında yer almakta. Havuzun tadını çıkardıktan sonra, havuz başında mini sandviçler, atıştırmalıklar ve içecekler ile partinizi oluşturabilirsiniz.

Bohem Barbekü Partisi

En sevilen açık hava parti konseptlerinden biri olan bohem barbekü partisi, son dönemlerde de artık trendler arasında yer almakta. Güzel hazırlanmış bir bohem temalı parti için sıcak renklerden oluşan kilimler, ahşap masalar, dokulu masa örtüleri, makrome stili yastıkları kullanarak ortama bohem havasını verebilirsiniz.

Cinsiyet Belirleme Partisi

Birçok anne-baba adaylarının hayatlarında yaşayacak olan en özel anlarından biri bebeklerinin cinsiyetini öğrenmektir. Cinsiyet belirleme partileri, eğlenceli bir ortamda aileniz ve sevdiklerinizle beraber bebeğinizin cinsiyetini sürpriz bir şekilde öğrenebileceğiniz organizasyonlardır.

Cinsiyet belirleme partisinde;

Mavi ve pembe renkli dekorasyon ürünleri kullanabilir Mavi ve pembe renkli gıda boyalarından hazırlanan kekler, kurabiyeler, şekerler ikram edebilir Giriş kapısına üzerinde “Erkek mi Kız mı” yazan afiş asabilir Bıyık veya ruj şeklinde süslemeler hazırlabilirsiniz.

Partinizi eğlenceli hale getirmek için çeşitli oyunlarla partinizi şekillendirebilirsiniz.

En eğlenceli cinsiyet belirleme oyunları;

  • Tahmin Oyunu: Misafirlerinize ultrason resminizi hızlı bir şekilde gösterin ve cinsiyet tahminlerini isteyin. Doğru tahmin edenlere ise çeşitli ödüller verebilirsiniz.
  • Mavi mi Pembe mi Düşünüyorsun Oyunu: Misafirlerinize partiye gelmeden önce kız düşünüyorsan pembe, erkek düşünüyorsan mavi renkli bir giyim yapmalarını isteyin ve cinsiyet açıklandıktan sonra doğru tahmin edenleri ödüllendirebilirsiniz.
  • Temayı eşleştirin: Misafirlerinizden partinizin temasına uygun giyinip parti aksesuarlarıyla uyum içerisinde olmalarını sağlayabilir ve en iyi giyinen misafire ödül verebilirsiniz..

Cinsiyet ortaya çıkarma anında kullanabileceğiniz yaratıcı fikirler ise;

  • Balon patlatma: Opak büyük bir siyah balonu mavi veya pembe bir konfetiyle doldurun. Daha sonra balonu patlattığınızda ortaya çıkan renk size bebeğinizin cinsiyetini gösterecektir.
  • Balon kutusu: Büyükçe bir kutuya bir avuç mavi veya pembe bir helyum balonu koyun. Daha sonra kutuyu açtığınızda dışarı süzülen balonlar, bebeğinizin cinsiyetini gösterecektir.
  • Paketi geç: Mavi veya pembe bir bebek kıyafetini kat kat hediye paketlerine sarın. Hediye paketini misafirlenizden birine vererek başlayın ve hediye paketini alanlarından da sırayla diğer misafirlere vermelerini isteyin. Bu hediye verme işlemi yapılırken arkadan müzik çalmasını isteyin. Müzik çalarken sık sık arada durdurun. Müzik durduğunda ise paketi tutan kişiden sadece bir katmanını açmasını isteyin. Son katmanda açıldığında sürpriz bir şekilde bebeğinizin cinsiyetini öğrenmiş olacaksınız.

Bekarlığa Veda Partisi

Bekarlığa veda partileri, çoğunlukla gelinin yakın arkadaşları ve ailesi tarafından düzenlenen, geline evlilik hayatı boyunca güzel dilekler, tavsiyeler ve hediye vermek amacıyla kutlanan organizasyonlardır.

Peki bir bekarlığa veda partisinde kullanılacak olmazsa olmazsa ürünler nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım.

Beyaz- gümüş veya altın sarısı kuşak Altın- gümüş renkli taçlar Tüllü taçlar Folyo balonlar Bride to be uzar yazı Bride rozet Tüylü yelpaze Pleksi kalp gözlükler Pleksi pasta süsü Kaligrafi Banner Çubuklu parti objeleri Parti eldiveni Saç tokası

Bekarlığa veda partisi artık günümüzde bir mekan ayarlayıp müzik eşliğinde eğlenmenin yanı sıra farklı organizasyonlar ile de kutlanmaktadır.

Farklı organizasyon fikirleri olarak;

  • Partiyi hamam, pijama, disko, güzellik salonu gibi birçok farklı mekanlarda konsepte uygun olarak yapabilirsiniz.
  • Partinizi daha eğlenceli hale getirmek için küçük oyunları partinize dahil edebilirsiniz.
  • Özel bir tasarımla hazırlanmış pastanızı partiye dahil edebilirsiniz.
  • Partinin konseptine uygun süslemeler ile ortamı renklendirebilir ve canlandırabilirsiniz.

Baby Shower Partisi

Günümüzde gitgide popülerliği artan baby shower partilerinin temel amacı, anne adayının ve bebeğin doğumdan önce maddi ve manevi olarak ihtiyaçlarını karşılamak için yapılmaktadır.

Günümüzde trend olan bir baby shower parti temaları ise;

  • Disney temalı baby shower
  • Rustik temalı baby shower
  • Küçük yıldız temalı baby shower
  • Küçük prens temalı baby shower
  • Gökkuşağı temalı baby shower
  • Peter Pan temalı baby shower
  • Balerin temalı baby showerlardır.
Etiketler: parti konseptleri
Nisan 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR