Frozen - Karlar Ülkesi Kraliçesi Partisi Hazırlama Rehberi

Frozen - Karlar Ülkesi Kraliçesi Partisi Hazırlama Rehberi

Küçük kız çocuklarıyla yakın temasta olan çoğu kişi Frozen’ı ve Karlar Ülkesi Kraliçesi Elsa’yı duymuştur. Kız çocuğu olanlar içinse Elsa artık evdeki üyelerden, aileden birisi gibi olmuş olabilir. Eğer sizin de çocuğunuz Frozen’ı çok seviyorsa haydi gelin birlikte ona Frozen temalı bir parti hazırlayalım!

Frozen Temasının Vazgeçilmezi: Mavi ve Beyaz

Frozen, Karlar Ülkesi anlamına geliyor. Karlar Ülkesi’nin en önemli figürleri ise Anna ve Karlar Ülkesi Kraliçesi Elsa. Partinizdeki eşyalar ve partinin genel teması bu figürlerle dolu olmalı.

Frozen dünyasının en önemli özelliklerinden birisi mavi ve beyaz olması. Frozen aslında Karlar Ülkesi. Bu sebeple hazırlayacağınız partideki pek çok şeyin mavi ve beyaz olacağını şimdiden söyleyelim. Eğer ihtiyacınız olan her şeyi Frozen temasına ait bulamazsanız aynı tondaki mavi ve beyazla istediğiniz eşyayı tamamlayabileceğinizi hatırlatalım.

Frozen’ın film afişi, karakterlerinin olduğu posterler gibi filme ait bazı materyallerle parti alanını süsleyebilirsiniz. Hatta Elsa veya Anna’nın karton bir figürünü yaptırarak parti sahibi çocuğu iyice mutlu edebilirsiniz. Peki partide ne tür Frozen temasına uygun materyaller olabilir?

Frozen Pastası

Bir partinin olmazsa olmazı pastadır. Eğer bu parti bir doğum günü partisiyse pasta partinin yıldızıdır. Frozen temalı pasta yaptırmak istediğinizde pek çok farklı kaynaktan güzel örnekler bulabilirsiniz. Düz bir pastanın üzerine Frozen fotoğrafı koyabileceğiniz gibi Elsa karakterini yenilebilir veya yenilemeyecek şekilde pastanın üzerine koyabilirsiniz.

Frozen dünyası yaratıcı ve estetik bir dünya olduğu için pasta konusunda zorlanmazsınız. Pinterst gibi siteler üzerinden daha önce yapılmış Frozen temalı pastalar arasından en beğendiğinizi seçerseniz işiniz daha kolay olacaktır. Böyle bir durumda eğer parti sürpriz değilse miniklerden fikir almayı da unutmayın. Onlar konuya daha fazla hakim oldukları için çok daha yaratıcı şeyler akıllarına gelebiliyor…

Frozen Temalı Karton Parti Malzemeleri

Karton bardak, karton tabak gibi malzemeler genellikle çocukların olacağı bir parti için oldukça mantıklıdır. İlk olarak kalabalık bir ortamda kullan at şeyler oldukça pratik olduğu için; ikinci olarak ise çocuklara kırılacak bir şeyler servis etmek biraz tehlikeli olduğu için.

Karton bardak, çatal, peçete, tabak gibi malzemeleri hazır bir şekilde pek çok yerde bulabilirsiniz. Kaliteli plastikten ve görselleri güzel malzemeler istiyorsanız internetten daha önceden sipariş de verebilirsiniz.

Parti malzemeleri arasında çocuklar için karton şapkalar da tercih edebilirsiniz. Frozen temalı şapkalar ile çocuklar fotoğraf çekilmek ya da onları birer anı olarak saklamak isteyebilirler.

Balonlar

Bir partinin diğer olmazsa olmazları arasında tabii ki balonlar gelir. Her yeri dolduran rengarenk balonlar olmayan bir parti sıkıcı bir parti olarak düşünülebilir. Eğer Frozen temalı bir parti yapıyorsanız üzerinde Elsa, Anna gibi karakterlerin olduğu resimli balonlar bulabilmeniz harika olacaktır. Ancak bu balonlardan bulamazsanız ya da aynı tarz balon sıkıcı gelirse eğer Frozen mavisinin tonunu tutturarak mavi ve beyaz balonlar da ekleyebilirsiniz. Özellikle herhangi bir alanı süslemek için kullanılacak balonları mavi ve beyaz seçerek ortamın neşesini ve çeşitliliğini artırabilirsiniz.

Mavi Frozen İçeceği

Çocuklar görmeye alışık olmadıkları şeylere karşı çok ilgili ve meraklıdırlar. Gıda boyasıyla veya doğal başka yollarla mavi hale getirdiğiniz bir meyve suyu yapabilirsiniz. Bunu cam sürahilerde servis ederseniz eğer bu çocukların çok hoşuna gidecektir. Kendilerini büyülü bir içecek içiyormuş gibi gerçekten Frozen dünyasındalarmış gibi hissedebilirler.

Yiyecek Standı

Partilerde yiyecekler genellikle açık büfede, güzelce hazırlanmış temalı bir masada durur. Buraya tabii ki pek çok çeşit yiyecek getirebilirsiniz. Ancak çocuk partilerinde muffin, şekilli ve renkli kurabiyeler gibi üzeri süslenebilecek ve renklendirilebilecek şeyler görsel açıdan da partiyi zenginleştirir.

Frozen temalı bir partide buna uygun kurabiyeler satın alabilir, yaptırabilir veya kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz. Aynı şekilde mavi ve beyaz krema kullanarak kekler ve muffinler yapabilirsiniz.

Tüm bunları yaptıktan veya aldıktan sonra yiyeceklerin bulunacağı masanın düzeni de parti için önemli bir detay. Herkesin görebileceği ve muhtemelen sık sık uğrayacağı bu masanın hiçbir şeye dokunulmadan önceki düzeni harika bir fotoğraf çekme köşesi olabilir. Bunun için masaya Frozen temasıyla oluşturduğunuz her şeyi güzelce dizmeniz gerekir. Aynı zamanda bu kısma Frozen temasına uygun bir masa örtüsü seçmeyi de unutmayın. Beyaz veya mavi bir örtü de işinizi görecektir.

Film Gösterimi

Tema Frozen olunca, Frozen’ın gösterildiği ve çocukların izleyebildiği bir alan olması oldukça tatlı bir sürpriz olabilir. Bunun için partiyi nerede yapacağınız da elbette önemli. Eğer evde veya kapalı mekanda bir parti yapıyorsanız televizyondan Frozen’ı açıp arka planda sürekli oynamasını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde filmin kendisi olmasa da Frozen sahnelerinin olduğu klipler ya da Frozen müziklerine ait klipler de açabilirsiniz. Böylece partiyi görsel açıdan da desteklemiş olursunuz.

Eğer partiyi dış mekanda yapacaksanız film gösterimi biraz zor olabilir. Ancak eğer projeksiyon cihazı ve beyaz gösterim perdeniz varsa bu mümkün olabilir ama bu ekipmanları bulmak her zaman kolay değildir. Eğer elinizde ya da yakınlarınızda varsa bu şekilde değerlendirerek partiye renk katabilirsiniz.

Kağıt / Karton Süslemeler

Frozen karakterlerinin olduğu çıktılar alarak bunları iplere geçirip birer kağıt parti süsü haline getirebilirsiniz. Özelikle partiniz kapalı mekandaysa yukardan bu süslerin sarktığı şahane bir dekorasyon yaratabilirsiniz. Eğer açık havada iseniz de bu kağıtları kartonlara yapıştırdıktan sonra tahta çubuklara sabitleyebilir ve el süsü olarak kullanabilirsiniz. Bunlar aynı zamanda herhangi bir şeyin içerisine koyulduğunda da oldukça estetik ve güzel gözükecektir.

Parti Davetiyesi

Sevdiklerinize ve parti çocuğunun arkadaşlarına dağıtabileceğiniz Frozen temalı bir parti davetiyesi hazırlayın. Bu davetiye hem sizin partinizin temasının gücünü artıracak hem de parti davetlileri için uzun yıllar saklayabilecekleri bir anı olacak.

Frozen temalı parti davetiyesini isterseniz kendiniz hazırlayabilirsiniz ya da tasarımla uğraşan birisine tasarlatabilirsiniz. Tek sayfa, karton, kağıt, kuşe… Davetiyenin tipi ve içeriği tamamen size kalmış. Belki çocuğunuzun bir fotoğrafıyla belki sadece Frozen’dan fotoğraflar veya ikonlarla hazırladığınız davetiyeleri sonrasında özelleştirmeyi unutmayın. Özellikle çocuk katılımcıların davetiyelerinde isim yazması çok önemli. Böylece çocuklara da kendilerini büyük ve önemli hissedebilecekleri bir anı yaşatmış olursunuz.

Fotoğraf Çekilme Alanı

Partilerin en unutulmaz yanı tabii ki çekilen fotoğraflardır. Bütün hazırlanan şeyler yenilir, içilir, parti için hazırlanan diğer materyaller bozulur fakat çekilen fotoğraflar hep kalır. Dolayısıyla bunu daha da özel hale getirmek için parti alanında Frozen temasına uygun fotoğraf çekilme alanları yaratabilirsiniz. Bu alan bir duvar da olabilir, kartondan tasarlayabileceğiniz bir çeşit fotoğraf çekilme penceresi de… Tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Ancak hem çocukların hem de büyüklerin eğlenip, birlikte fotoğraf çektirebilecekleri alanlarda aynı zamanda partinin temasını yansıtabilirsiniz. Örneğin; fotoğraf için hazırladığınız bir duvarın yanına, yukarıda bahsettiğimiz figürlü tahta çubuklardan koyabilirsiniz. Böylece fotoğraf çektirecek kişiler ellerine bunlardan alır ve temayı fotoğrafa da yansıtmış olur.

Etiketler: frozen
Temmuz 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR