Doğum Günü Hediye Fikirleri

Doğum Günü Hediye Fikirleri

Doğum Günü Hediye Fikirleri

Doğum günü herkes için çok özel ve kendine has bir gündür. pek çok kendi doğum gününde özel ve mutlu hissetmek ister. Doğum günü olan birisine özel hissettirmenin ve onu mutlu etmenin en iyi yollarından birisi ona hediye almaktır. 

Sevdiğiniz birisine hediye alacağınız zaman hediyeyi beğenmesi en önemli kıstastır. Aksi takdirde kullanmayacağı veya sevmeyeceği bir hediye almak genelde hediye alacak kişileri korkutur. Bu yüzden doğum günü için hediye alırken daha az riskli şeyler seçmekte fayda var. Veya en iyi ihtimalle hediyenizi vereceğiniz kişinin değiştirebileceği şekilde düzenleyin. Çok fazla tanımadığınız veya zevkini çok iyi bilmediğiniz kişiler için aşağıda daha farklı hediye önerilerimiz olacak. Dileriz önerilerimiz karar vermenizi kolaylaştırır ve sevdiklerinizi mutlu etmenize yardımcı olur. Hazırsanız başlayalım. 

Sürekli Kullanılan Eşyalar

Hemen herkesin hep kullandığı ve her daim ihtiyaç duyabileceği bazı şeyler vardır. Örneğin; çanta, cüzdan, ayakkabı, saat gibi aksesuarlar pek çok insanın ihtiyaç duyabileceği şeylerdir. Bu gibi eşyalardan hediye edeceğiniz kişinin zevkine de uygun olarak ve de fazla risk almayarak alabilirsiniz. Değişim kartı da koyduğunuz müddetçe bu tarz bir hediye sizi her daim kurtaracaktır. Daha basic modeller ve tarzlar seçerek hediyenizin beğenilme ve kullanılma ihtimalini artırabilirsiniz. 

Bazı kişiler için sürekli kullanılan daha farklı eşyalar da olabilir. Örneğin telefonunun modelini bildiğiniz birisine güzel bir telefon kabı almak da hoş bir hediye olabilir. Gün içerisinde telefonunu sürekli yanında taşıyacak ve de sürekli sizi hatırlayacaktır. Bir başka öneri olarak hobilere bağlı sürekli kullanılan şeyler de düşünebilirsiniz. Mesela spor yapan birisine akıllı saat almak, resim yapmayı seven birisine yaptığı tarza bağlı olarak tuval veya her zaman ihtiyaç duyabileceği daha farklı resim materyalleri de alabilirsiniz. Burada önemli olan ne kullandığını bilmek, ihtiyaçlarını doğru tespit etmektir. 

Küçük Aksesuarlar

Bir diğer risksiz grup da küçük aksesuar hediyeleridir. Çok yakın olmadığınız veya iyi tanımadığınız ancak doğum gününü kutlamak istediğiniz kişilere bazı küçük aksesuarlar alarak kibarca niyetinizi gösterebilirsiniz. Peki bu aksesuarlar neler olabilir? 

Çok beğendiğiniz süs malzemeleri, masaya konulabilecek herhangi bir biblo veya kullanışlı bir düzenleyici, defter, ajanda, kalem veya kalemlik gibi hemen herkesin ihtiyaç duyabileceği daha genel hediyelik eşyalar bu kategoriye girer. Bu eşyalar çoğu insanın ihtiyaç duyduğu bir şekilde bir yerlerde kullanılması mümkün şeylerdir. Dolayısıyla karşınızdaki kişi onu düşünmüş olduğunuz için mutlu olur ve elinde sizi hatırlatacak bir şey kalmış olur. 

Hobi Destek Malzemeleri

Herhangi bir hobisi olduğunu bildiğiniz birisine hediye alacağınız zaman yakın çevresine danışarak veya yeterince araştırma yaparak bir hediye alabilirsiniz. Örneğin; tenis oynamayı sevdiğini bildiğiniz birisine tenis oynarken giyebileceği kıyafetler alabilirsiniz. Yoga ile uğraşan birisine yoga malzemelerini iyice araştırarak ihtiyacı olabilecek bir hediye alabilirsiniz. 

Hobiler çok çeşitli olabilir. Örneğin yemek yapmaktan hoşlanan birisine herhangi bir yemek için bir workshop alınabilir. Tek günlüğüne resim yapılan, seramik yapılan bir workshop da el işlerinden hoşlanan insanlar için güzel bir hediye olabilir. Yeniliklere açık, değişik şeyleri denemeyi seven kişilere böyle hediyeler alarak yeni bir deneyim yaşatabilirsiniz. 

Hediye alacağınız kişinin ilgilendiği alanlara özel kitaplar alabilirsiniz. İyi araştırılmış ve az bulunan bir kitap çoğu insan için bulunmaz Hint kumaşı gibi bir hediyedir. 

Kültürel Etkinlikler

Konser, sinema, tiyatro, opera… Kültür sanat etkinliklerinden hoşlanan birisine alabileceğiniz en güzel hediyeler güzel bir etkinliğe bilettir. Eğer sizin de sevdiğiniz ve tercih ettiğiniz bir etkinlik bulabilirseniz hediye edeceğiniz kişi ile birlikte giderek unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz. Birlikte yapacağınız bir etkinlik olacağı için hediyeniz manevi olarak oldukça yüksek bir değere sahip olacaktır.

Kültür sanat etkinliklerinden hoşlanan birisi olmak zorunda değilsiniz. Böyle bir durumda herhangi bir etkinliğe iki kişilik bilet alarak bunu hediye edebilir ve kişinin kendi istediği birisiyle gitmesi için ona şans tanıyabilirsiniz. 

Romantik Hediyeler

Sizin için çok özel birisine hediye almak veya yapmak istiyorsanız, o kişinin kalbini fethedebileceğiniz önerilerimiz var. Bu tarz hediyeler için biraz emek de harcamanız gerekir. Yani hediyeyi alıp doğrudan vermek yerine biraz farklı çabalar göstererek hediyenizi büyütebilirsiniz. Örneğin; sevdiğiniz birisinin en sevdiği şarkılardan oluşan konsept bi cd yapıp arabasında onu bulmasını sağlayabilirsiniz. Bu küçük bir hediye gibi gözükse de yaratıcılık ile birleştirerek hediyeyi ve doğum günü kutlamasını unutulmaz bir şeye çevirebilirsiniz. 

Eğer özel birisine hediye alıyorsanız bu hediyeyi onun için özel olarak hazırladığınız baş başa bir yemekte vermek de yerinde olacaktır. Eğer sevdiği şarkılardan bir albüm hazırladıysanız böyle bir yemeğe bu şarkıların eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. 

Hediye Çeki

Hediye çeki almak özellikle çok yakından tanımadığınız kişiler söz konusu olduğunda oldukça risksiz ve kullanışlıdır. Çünkü bu sayede hediye seçme işini aslında hediyeyi vereceğiniz kişiye bırakmış olursunuz. O da böylece kendisine uygun seveceği ve kullanacağı bir şeyi alabilir. 

Hediye çeki alma fikri oldukça rahatlatıcı gelse de çok yakın olduğunuz kişiler için bazen yanlış bir tercih de olabilir. Bazı kişiler ne sevdiğini bilmenizi bekleyebilirler. Çok yakın olduğunuz kişiler için de aslında haklı bir taleptir. O yüzden hediye çekleri her ne kadar kurtarıcı olsalar da fazla alışmamanızı öneririz. Yakın olduğunuz kişiler için çok zor durumda kaldığınızda kullanabilirsiniz. 

Pek çok markadan hediye çeki alabileceğiniz için önünüzde neredeyse sonsuz seçenek var… Bu aşamada hediye seçmekte zorlanan birisi olarak nereden hediye çeki alacağınızı seçmek de sizi korkutuyor olabilir. Ancak bu konudaki elemeleri adım adım yapabilirsiniz. Örneğin hediye alacağınız kişinin kıyafetlere ilgi duyduğunu ve önem verdiğini biliyorsanız buna uygun olarak giyim markalarından hediye çeki alabilirsiniz. Hediye almak istediğiniz kişi spor ile ilgileniyorsa bir spor mağazasından hediye çeki alabilirsiniz. 

Genel olarak bazı markalar pek çok ürün gamını bünyesinde bulundurabiliyor. Böyle markalardan alınan hediye çekleri en çok iş gören ve kullanışlı olanlardır. Örneğin hem pek çok kıyafet markasının olduğu aynı zamanda kozmetik ürünlerinin yer aldığı bir markada birinin kendisine uygun bir şey bulması çok daha kolay olacaktır. 

Birisi Adına Bağış Yapmak

Son dönemde oldukça popüler olan bağış usulü hediyeler sevdiklerinize kendilerini önemli ve işe yarar hissettirir. Bağış yapmayı ve yardım etmeyi seven kişiler için bu tarz hediyeler oldukça mutlu edici olabilir.

Bağışlar söz konusu olduğunda çok fazla seçeneğiniz var. Doğayı seven birisine ağaç, fidan gibi doğayı koruyan bir hediye verebilirsiniz. LÖSEV gibi herhangi bir hastalık üzerine bağış toplayan kurumlar ya da dünya yararına çalışan STK’lar da bağış yapmak için uygundur. Pek çok böyle kuruluş başkası adına bağış yapabileceğiniz sistemler geliştirmiştir. Üzerinde isim yazılı kartlar veya kağıt kullanmamak adına düzenlenen şık mailler ile hediyenizi görünür ve unutulmaz kılmanız da mümkün. 

Bu tarz hediyelerden herkes hoşlanmayabilir. Bu sebeple hediye alacağınız kişiyi iyi tanımanız ve bu tarz şeyleri sevdiğinden emin olmanız önemli.

Etiketler: doğum günü hediye fikirleri
Mayıs 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR