Doğum Günü Davetiyesi Örnekleri, Nasıl Hazırlanır?

Doğum Günü Davetiyesi

Doğum Günü Davetiyesi

İster büyük ister küçük bir parti, 18.yaş doğum günü veya 80.yaş doğum günü partisi planlıyor olun, kusursuz bir parti düzenlenmesi ve hiçbir ayrıntının gözden kaçırılmaması için doğru bir planlama yapmanız gerekmektedir. Doğru bir planlama yapmanın ilk adımı da doğum günü davetiyesini dikkatli bir şekilde hazırlamaktan geçmektedir.

Düzenleyeceğiniz partinin sorunsuz geçmesini ve herkesin iyi vakit geçirmesini sağlamak için parti davetiyelerinizin nasıl tasarlanması gerektiği ve ayrıntıları hakkında merak ettiklerinizin tüm detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

Doğum günü davetiyeleri, misafirlerinizle partiniz hakkında kuracağınız ilk iletişim noktasıdır. Etkili bir dil kullanılarak hazırlanan doğum günü davetiyeleri ile misafirlerinizin doğum gününüz veya partiniz hakkında merak ettiklerini bulmalarını sağlayabilirsiniz.

Birçok kişi davetiyeleri alana kadar parti verdiğinizi bilmiyor olabilir, bu sebeple davetiyeleriniz ne kadar şık olursa olsun davetiyeleriniz, doğum günü partiniz hakkında misafirlerin bilmeleri gereken tüm ayrıntıları içermelidir.

Bir doğum günü davetiyesi hazırlarken, doğru bir hitap şekli, üslup kullanmak, misafirlerinize duyduğunuz saygıyı ve verdiğiniz değeri gösterir. Bir doğum günü davetiyesini hazırlarken cevaplanması gereken 4 temel soru bulunmaktadır. Bunlar; partiyi düzenleyen kim, parti nerede, parti ne zaman, partinin teması nedir.

Bu soruların cevaplarını gösterecek şekilde hazırlanan doğum günü davetiyeleri ile hem misafirlerinizin aklında soru işareti bırakmamış olursunuz hem de doğru şekilde bir doğum günü davetiyesi tasarlamış olursunuz.

Doğum Günü Parti Davetiyesinde Olması Gereken Bilgiler

Doğum günü davetiyesinde olması gereken ana detaylar şunlardır;

  • Kimin Partisine Davet Ediliyor?

Misafirlerinizin kimin partisine davet edildiğini bilmeleri için davetiyelerinizde bu konu hakkında açıkça bilgi vermelisiniz.

  • Parti Ne Zaman?

Partinin yapılacağı tarih davetiyenizde yer almalı ki, misafirlerinizde bu tarihe göre kendi planlarını oluşturmalı.

  • Parti Nerede?

Partinin yapılacağı mekan, insanların bildiğini düşündüğünüz bir mekan olsa bile, partinin tam adresini davetiyenize eklemelisiniz.

  • Partinin Teması Nedir?

Düzenleyecek olduğunuz partinin temasını davetiyelerinizde net bir şekilde belirtmeniz, misafirlerinize kostümlerinden alacağı hediyelere kadar her konuda yardımcı olmasını sağlamaktadır.

 

Doğum Günü Davetiyesi Nasıl Hazırlanır?

Hayatımızdaki en önemli günlerden biri de her yıl farklı heyecanlarla kutlayacağımız doğum günleridir ve doğum günleri her insanın hayatında yeri bambaşkadır.

Bu özel ve anlamlı günü daha da özel kılmak, ailemizle, dostlarımızla, sevdiklerimizle beraber kutlamak için doğum günü davetiyelerinden yararlanırız.

Peki bir doğum günü davetiyesi nasıl hazırlanır? Davetiye hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz? gibi soruların cevaplarını arıyorsanız, bu yazımızda bulabilirsiniz.

Eğer bir doğum günü davetiyesi hazırlayacaksanız, davetiyenizde;

  • Doğum günü sahibinin adını ve yaşını belirtmelisiniz.
  • Parti temasına uygun eğlenceli bir dil kullanmalısınız.
  • Partinin tarihini, yerini ve zamanını misafirlerinizin anlayacağı şekilde açıkça belirtmelisiniz.
  • Davetiyelerinize katılım bildirim ekleyerek partiye gelebilecek kişi sayısını önceden bilerek parti planlamanızı yapabilirsiniz.

 

Doğum Günü Davetiye Sözleri

Bir doğum günü davetiyesi hazırlamanın önemli noktalarından biri davetiyede kullanacağınız dildir. Eğlenceli ve parti temasına uygun olarak kullanabileceğiniz hitap şekliyle doğum günü davetiyelerini hazırlamak için, farklı temalarda kullanabileceğiniz davetiye sözleri örneklerini sizler için hazırladık.

Yetişkinler için Doğum Günü Davetiye Sözleri

  • Sevgili dostlarım, ailem, bir yaş daha yaşlanıyorum ve bu yaşımı sizlerle kutlamak için sabırsızlanıyorum
  • Bu uzun hayat yolculuğuma şimdi bir yıl daha eklerken pastamı benimle kesmeye ne dersiniz?
  • Siz olmadan doğum günü partimin tadı olmaz. O halde, hiçbir mazeret kabul etmeden yanımda olmanızı istiyorum
  • Pastadaki mum sayısını görmezden gelin ve yeni yaşımda yanımda olun.
  • Doğum günü partimde seni görmek benim için ayrı bir zevk olurdu. Doğum günü partime katılarak bu mutlu günümde beni yalnız bırakma.

Çocuklar için Doğum Günü Davetiye Sözleri

  • Küçük afacanımız (çocuğun ismi) bir yaş daha büyüdü ve seni doğum günü partisine davet ediyor.
  • Eğlenceli oyunlar, pastalar ve etkinliklerle (çocuğun ismi) doğum günü partisine davetlisiniz.
  • Peri kızı (çocuğun ismi) 6 yaşına giriyor! Prenses temalı bir partimizde sizleri de yanımızda görmek isteriz.
  • (Çocuğun ismi)’nin pijama konseptli doğum günü partisi için bize katılın!

1 Yaş Doğum Günü Davetiye Sözleri

  • Küçük prensesimiz hızla büyüyor. Bebeğimizin ilk doğum günü kutlaması için bize katılın.
  • Küçük bebeğimiz 1 yaşına giriyor! Partimize gelin ve kutlamalarımızın bir parçası olun.
  • Sevimli, tatlı, yaramaz küçük prensimiz ilk yaşına giriyor ve onun doğum gününde orada olmanızı, eğlenmenizi istiyoruz.
  • Zaman su misali akıp geçti. Bebeğimizin büyüdüğünü görmek bizim için eğleneceliydi. Küçüğümüzün ilk doğum gününü kutlarken sizleri de yanımızda görmek isteriz.

 

Doğum Günü Davetiye Örnekleri

Doğum günleri hayatımızda kutladığımız en özel ve en anlamlı günlerimizdendir. Doğum günü davetiyeleri de bu özel günlerimizi sevdiklerimizle, arkadaşlarımızla beraber kutlamak için kullandığımız iletişim araçlarından biridir.

Doğum günü davetiyelerini hazırlarken, online sipariş verebilir veya kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Doğum günü davetiyeleri siparişi verirken;

  1. 3 boyutlu doğum günü davetiyesi
  2. Videolu doğum günü davetiyesi
  3. El yapımı doğum günü davetiyesi

gibi farklı kategorilerde doğum günü davetiyesi hazırlatabilirsiniz.

3 Boyutlu Doğum Günü Davetiyesi

Son yıllarda popülerliği git gide artan 3 boyutlu doğum günü davetiyelerini partinin temasına uygun olarak kullanarak sevdiklerinizin doğum günü konseptini başarılı bir şekilde yansıtabilirsiniz.

Videolu Doğum Günü Davetiyesi

Teknolojinin giderek ilerlemesiyle videolu doğum günü davetiyesi, artık hayatımızda daha çok karşımıza çıkmakta. En sevdikleriniz olduğu bu özel gününüzde, hızlı ve düşük bütçeyle oluşturacağınız videolu doğum günü davetiyeleri ile misafirlerinizi kendilerini özel hissettirebilirsiniz.

El Yapımı Doğum Günü Davetiyesi

Günümüzde her ne kadar teknolojinin ilerlemesi ile çoğu ihtiyaçlarımızı karşılasak da el yapımı ürünlerin verdiği manevi değeri bulmak zor. El yapımı doğum günü davetiyeleri ile hem manevi değeri büyük hem de bütçenizi zorlamadan kendi davetiyenizi oluşturmak mümkün.

Peki el yapımı doğum günü davetiyesi nasıl hazırlanır derseniz;

  • Elde doğum günü davetiyesi hazırlamak için kullanacağınız malzemeler; renkli kağıt, makas, yapıştırıcı, pullar veya çıkartmalar ve zarftır.
  • Bir tane kağıdı alın ve bir kitabı kapatıyormuş gibi dikey olarak katlayın.
  • Davetiyeniz üzerine kağıdın rengiyle uyumlu bir renk kullanarak partinin ne zaman ve nerede olduğunu, ne getirmeleri gerektiğiyle ilgili ayrıntıları açıklayın.
  • Ek olarak, davetiyenize çiçek, kalp, yıldız gibi şekiller tasarlayarak ekleyebilir, pullar veya çıkartmalarla süsleyebilirsiniz.
  • En son adım da davetiyelerinizi zarfla koyup misafirlerinize yollayın.

 

 

Etiketler: Doğum Günü Davetiyesi
Mayıs 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR