Cinsiyet Partisi Fikirleri, Cinsiyet Partisi Nasıl Yapılır?

Cinsiyet Partisi Fikirleri, Cinsiyet Partisi Nasıl Yapılır?

Cinsiyet partisi, bir bebeğin henüz doğmadan önce cinsiyetinin öğrenildiği partilerdir. Çocuğun cinsiyeti bazen babaya bazen de hem anneye hem de babaya sürpriz olur.

Çocuğun cinsiyeti genellikle hamileliğin 16. haftasından sonra netleşir. Ancak 12. haftadan itibaren de cinsiyetin görülme ihtimali vardır. Çift bebeklerinin cinsiyetini zamanı geldiğinde doktordan öğrenmek yerine ya başkasına söyleterek ya da bir kağıda yazdırara sevdikleriyle beraber öğrenmenin mutluluğunu yaşar.

Gelecek olan bebeğin cinsiyetinin öğrenildiği partilerde genellikle değişik ekipmanlar kullanılır. Bu partilerin pek çok yapılış şekli vardır.

Sosyal medyada da sık sık gördüğümüz cinsiyet partilerinde en yaygın kullanılan şeylerden birisi balonlardır. Balonların rengine göre ya da patlatılan balonun içerisinden çıkacak kağıda göre gibi çeşitli varyasyonlar ile bebeklerin cinsiyeti öğrenilebilir.

Cinsiyet partisi havanın durumuna göre açık bir yerde, parkta bahçede, kafede ya da evde de yapılabilir. Genellikle çiftin yakın olduğu eş, dost ve akrabaların çağırıldığı bu partiler bebeğin gelişini kutlamak için bir araya gelmek gibidir.

Cinsiyet her ne kadar sağlıklı bir bebek doğmasının yanında önemsiz olsa da gelecek olan bebekle bağ kurmaya başlamak, isim önerileri düşünmek için önemlidir. Tabii ki önceliğimiz her zaman sağlıklı, sıhatli ve sıkıntılar çekmeden dünyaya gelecek ve büyümelerini temenni ettiğimiz bebeklerdir. Bu kısım işin sadece eğlencesi… Sevdiklerinizle birlikte bebeğinizi beklerken güzel ve unutulmayacak bir anı yaşamak için aşağıdaki parti fikirlerini okuyabilirsiniz.

Cinsiyet Partisi Fikirleri

Cinsiyet partisi yapmak istiyorsanız pek çopk farklı şekilde bunu yapabilirsiniz. Yapacağınız yer tamamen size bağlı. Eğer hava şartları müsade ederse açık havada yapılması daha hoş bir etkinlik olabilir. Ancak çok fazla uçan balon ile kapalı bir ortamı doldurmak da göze çok şık gözükebiliyor. O sebeple bu tamamen sizin zevkinize ve dekorasyon isteğinize bağlı olarak kolayca şekillenebilecek bir şey.

Eğer isterseniz herhangi bir organizasyon firması ile de anlaşarak bu partiyi organize ettirebilirsiniz. Cinsiyeti onların öğrenmesini sağladıktan sonra hiçbir şeye karışmayabilir ya da her şeyin kendi istediğiniz gibi olması için onlarla istediklerinizi paylaşabilirsiniz.

Şimdi gelelim bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için kurulabilecek düzeneklere…

Balon Patlatma Yöntemi

Bir ya da birkaç balonun içerisine kağıt koyarak ya da cinsiyeti temsil edecek renk olarak seçtiğiniz konfetilerden koyarak balon şişirilir. Balon patlatıldığında ise içerisinden düşen konfetilerle bebeğin cinsiyeti öğrenilmiş olur.

Konfeti sistemi herkesle aynı anda öğrenmek isteyenler için uygundur fakat çift önce kendisi cinsiyeti öğrenip sonra sevdikleriyle paylaşmak isterlerse balonun içerisine cisniyetin yazdığı bir kağıt da yerleştirilebilir. Hatta sonrasında çift kendisi mavi ya da pembe (veya siz hangi renkleri belirlediyseniz) konfetilerin olduğu balonu patlatarak herkese haber verebilir.

Balon patlatma yöntemi sosyal medyada da en sık görünen cinsiyet öğrenme yöntemlerinden birisidir. Oldukça eğlenceli ve heyecan verici bir yöntem olması dolayısıyla anne ve baba adayları tarafından çokça tercih edilir.

Kutu Açma Yöntemi

Bir diğer çok tercih edilen cinsiyet öğrenme yöntemi ise yine oldukça eğlenceli ve renkli görüntüler oluşturur.

Bu yöntemde büyük bir kutu ortamda kapalı olarak durur. Kutunun kapağını anne ve baba adayları açmaya hazır hissettiklerinde gidip açarlar. Tam bu esnada kutunun içine önceden yerleştirilmiş, bebeğin cinsiyetini anlatan renkteki balonlar kutudan uçmaya başlar. Böyle hem ebeveynler hem de partiye davet edilmiş herkes bebeğin cinsiyetini öğrenmiş olur.

Özellikle açık havada görsel olarak çok güzel duran bir etkinliktir. Kutudan çıkan balonlar tam o anda videoya alındığında sosyal medyada çok hoş paylaşımlar yapılabilir. Örneğin tam bu anı video çekerek bumerang olarak paylaşabilirsiniz. Böylece sanki balonlar kutudan çıkıp kutuya geri giriyormuş gibi gözükebilir.

Boya Dolu Su Tabancası Yöntemi

Evet yanlış okumadınız, bir su tabancasına koyacağınız boyanın rengiyle bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Nasıl mı?

Çift olarak beyaz tshirt giyin ve elinize önceden hazırlanmış su tabancalarını alın. Cinsiyeti öğrenmek istediğiniz anda birbirinizin üzerine su tabancası sıkın ve çıkan renk ile bebeğinizin cinsiyetini öğrenin.

Eğer biraz daha farklı ve eğlenceli bir şeyler yapmak istiyorsanız bu yöntem tam size göre. Hatta programı buna göre organize ederseniz tüm konuklar birbirlerine boya veya su sıkarak eğlenebilirler. Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için farklı ve eğlenceli, kimsenin unutamadığı bir anı yaşatmış olursunuz.

Pasta Keserek Cinsiyet Öğrenme Yöntemi

Çocuğunuzun cinsiyetini öğrenmek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de pastanın içerisine yenilebilir renkli boncuklar koymaktır. Hazırlattığınız güzel ve büyük bir pastanın orta kısmını çocuğunuzun cinsiyetine göre belirlediğiniz bir renkteki yenilebilir drajelerle doldurabilirsiniz.

Çocuğunuzun cinsiyetini öğrenmek için renkli drajelerle doldurduğunuz bu pastayı ortasından kesmeye başladığınızda içerisindeki drajeler taşarak etrafa dökülecek ve böylece siz ve sevdikleriniz hepbirlikte bebeğin cinsiyetini öğrenebileceksiniz.

Bonus Eğlenme Yöntemi

Eğer partinizin daha da eğlenceli geçmesini ve partinizin davetlilerinin de bu eğlenceye daha fazla ortak olmalarını istiyorsanız onlarla birlikte oyunlar oynayabilirsiniz. Bu oyunların başında elbette gecenin konsepti olarak tahmin ohyunları geliyor.

Bebeğin cinsiyetinin başta tahmin edilmesini isteyerek kız ve erkek diyenleri gruplayabilirsiniz. Bu gruplar farklı alanlarda çeşitli yarışmalar düzenleyerek eğlenebilirler. Günün sonunda hangi tarafın kazandığı ise sizin cinsiyet belirlemek için seçeceğiniz yöntemle belli olur.

Hatta belki sizler de bu oyunlara katılarak cinsiyetin belli olmasını sağlayan gruplarda yer alabilirsiniz. Oyunlarlar sonrasında daha fazla skor elde eden ekip cinsiyetin belirlenmesi için son aşamaya gelmeye hak kazanabilir ve böylece kazanan ekip cinsiyeti önceden öğrenir. Ya da cinsiyetin öğrenilmesine vesile olur. Böyle bir partiyle herkesi eğlendirebilir ve herkesin aklında güzel anılarla yer tutabilirsiniz.

 

Cinsiyet Partisi İçin Malzeme Seçimi

Cinsiyet partisi sizin istediğiniz herhangi bir konseptte olabilir. Bu sebeple aslında malzemeler seçtiğiniz konsepte göre belirlenecektir. Örneğin yukarıdaki cinsiyet öğrenme metodlarından birisini seçtiğinizde, seçimizine bağlı olarak kutuya, balonlara veya su tabancaları gibi materyallere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bunların dışında genel farklı bir parti konsepti de yaratabilirsiniz. Bardakları, tabakları vs ona göre seçebilirsiniz. Bu çocuklara göre bir tema da olabilir ya da sizin en sevdiğiniz renklerle donatılmış sizin sevkinize göre döşenmiş bir tema da olabilir.

Sandalye ve masalar için örtüler seçebilir, bir bebeğe merhaba partisi gibi olduğu için de etrafı çeşitli oyuncakla donatabilirsiniz. Başta da dediğimiz gibi, her alanı kendi zevkinize göre dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Parti Malzemeleri Nereden Alınır?

Parti malzemelerinin nereden alınacağı yine seçtiğiniz konsepte göre değişkenlik gösterebilir. Ancak konseptten bağımsız olarak genel partilerde kullanılan tüm malzemeleri online olarak www.partiadresi.com sitemizden veya toptancıların fazla olduğu çarşılardan almaya çalışabilirsiniz. Bu şekilde hazırlayacağınız parti sizin için maddi olarak bir külfet olmaktan çıkar. Sayıca fazla alacağınız malzemeleri daha ucuz bir şekilde temin edebilirsiniz.

Eğer maddi olarak bir harcamadan kaçınmayacaksanız da bir organizasyon şirketiyle anlaşarak tamamen istediğiniz konseptte bir parti hazırlamalarını isteyebilirsiniz. Böylelikle siz sadece istediğiniz detayları onlara söylersiniz onlar da o günü sizin için güzelleştirmeye çalışırlar.

Etiketler: Cinsiyet Partisi
Temmuz 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR