Anneler Günü ile İlgili Duygusal Sözler

anneler günü

Anneler Günü ile İlgili Duygusal Sözler

Anneler Günü anne olanlar için oldukça özel bir gündür. Bu özel günde anneler çoğunlukla sevildiklerini hissetmeyi isterler, biraz özel olarak ilgi görmeyi beklerler. Hediye sevginizi göstermenin en güzel ve hatırlatıcı yollarından birisidir. Anneler Günü’nde hediyeleşme epey yaygın bir sevgi gösterme biçimi olsa da anneler bu günlere özel güzel sözler, mektuplar ya da mesajlar almaktan da mutlu olurlar. 

Hediyeleşmek her ne kadar güzel bir yol olsa da anneler zaman zaman çocuklarından birkaç güzel söz, sevgi sözcükleri duymak isterler. Anneler Günü de bunun için bulunmaz bir fırsattır. İster hediyelerinizi verirken, ister doğrudan karşısına geçerek, ister ona özel mektuplar yazarak annenizin bu beklentisini karşılayabilirsiniz. 

 

Anneler Günü Hediyelerine Özel Not Yazmak

Anneler Günü’nde annenize özel bir şeyler yapmak ve ona özel mesajlar yazmak istiyorsanız bunu en güzel yolu ona kendi el yazınızla yazdığınız birkaç güzel sözden oluşan bir not hediye etmektir. Eğer anneniz için güzel ve ona özel bir hediye seçtiyseniz, onu mesajınızla süsleyebilirsiniz. Örneğin annenize üzerine giyebileceği veya takabileceği bir hediye aldıysanız hediye ile birlikte aşağıdaki gibi bir mesaj yazabilirsiniz: 

Anneciğim, Her daim ışık saçan güzelliğine, mutlu gülümsemene eşlik etsin. Bunu giydikçe / taktıkça seni ne kadar sevdiğimi hatırla, Anneler Günü’n kutlu olsun.

Annenizin herhangi bir hobisini desteklemek veya yapmayı çok sevdiği bir şeyi kolaylaştırmak için bir hediye aldıysanız eğer şöyle bir mesajla onu verebilirsiniz: 

Seni sevindiren, güldüren ve mutlu eden daha çok anın olsun istedim. Her kullanışına sana olan sonsuz sevgim ilham versin, Seni çok seviyorum canım annem, Anneler Günü’n kutlu olsun… 

Eğer hediyenizle birlikte kısa ve genel bir not yazmak isterseniz aşağıdakilerden size uygun olan veya en beğendiğiniz ile tatlı bir not yazabilirsiniz: 

İyi ki varsın canım annem, Anneler Günü’n kutlu olsun… 

Senin varlığın bana hep güç ve mutluluk veriyor, hayatımın en önemli parçasısın, Anneler Günü’n kutlu olsun….

Seni çok seviyorum anneciğim, İyi ki benim annem olmuşsun. Bana öğrettiğin her şey için çok teşekkür ederim…

Sana olan sevgimi bu küçük not kağıdına sığdıramam ama her şey için çok teşekkür ederim. En çok da annem olduğun için… İyi ki varsın. 

 

Anneler Hakkında Söylenmiş Sözler

Annelik insanlığın en başından beri hep kutsal olmuştur. Annelik ile ilgili ünlü insanların söylediği çok güzel sözler vardır. Gelin bu duygusal sözlerden bazılarına bakalım: 

“Annelik, bütün kılıkları ve değişikleri ile bir bilim değil sanattır.” Mellinda M.Marshall 

“Annene hizmet et; çünkü cennet annelerin ayakları altındadır.” Hz. Muhammed (sav.) “Bana iyi analar veriniz, size iyi vatandaşlar vereyim.” Napoleon Bonaparte

"Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, söyleyeyim annemdir." Abraham Lincoln

"Bir adam en çok sevgilisini, en iyi şekilde ailesini, en uzun da annesini sever." İrlanda Atasözü

"Hiç kimse kollarında bir çocuk tutan anne kadar muhterem ve birkaç çocuk arasındaki bir anne kadar, saygı değer değildir." Wolfgang Von Goethe

"Bir anne yüreği, dibinde her zaman af bulunan bir uçurumdur." Honore De Balzac

"Koparılması mümkün olmayan tek bağ anne ile evlat arasındaki bağdır" Sokrates

 

Kız Çocuklarından Anneye Söylenebilecek Sözler

Kız çocukları için anneler gitmek istedikleri yolun yol göstericisidir. Anneler kız çocuklarına ileride olacakları en iyi versiyonları olabilmeleri için ellerinden geleni öğretirler. Bu sebeple kız çocukları ile anneler arasındaki bağ biraz daha farklıdır. Sevgi söz konusu olduğunda bir şey değişmese de kızlarla anneleri arasındaki o özel bağ hiç kopmaz ve silinmez. İşte kızların anneleri ile paylaşabilecekleri bazı özel sözler: 

Anneciğim, iyi ki hayatımda senin gibi bir yol göstericim var. Benim yoluma tuttuğun ışık o kadar güzel o kadar güven verici ki… Çocukluğumdan beri hep senin gibi bir kadın, senin gibi bir eş, senin gibi bir anne olmak istedim. Tüm bu güzel hisleri ve şeyleri bana yaşattığın için sana minnettarım. Hep yanımda kal canım annem seni çok seviyorum. 

Hep senin gibi bir anne olmak istedim. Şefkatli, fedakar, sevgi dolu, anlayışlı, merhametli, iyilik dolu… Bana hep güzel şeyler öğrettin. Her ne olursa olsun doğru davranmayı, mutlu kalmayı öğrettin. Sen hep bizim varlığımızla mutlu oldun bizi her halimizle kabul ettin. Ben de senin varlığınla tamamlanıyor, sevgi doluyor ve mutlu oluyorum canım annecim. 

 

Erkek Çocuklarından Anneye Söylenebilecek Sözler

Erkek çocukları için anne hayran olunan bir figürdür. Kız çocukları ile babaları arasında olan bağa benzer bir şekilde erkek çocukları ile de anneleri arasında farklı ve özel bir bağ olur. Erkek çocukları annelerini çok beğenir ve kendilerine bulacakları eşlerde de benzer özellikler olmasını isterler. Şimdi gelin erkek çocuklarından anneye verilebilecek güzel Anneler Günü mesajlarına bakalım:

Anneciğim; bana şefkati, sevmeyi, sevilmeyi, merhameti sen öğrettin. Senin kadar anlayışlı, senin kadar merhametli olabilsem keşke. O sonsuz sevgin ve şefkatinle beni kucakladın, sardın sarmaladın. Senin gibi bir anne ile büyüdüğüm için çok şanslı ve çok mutluyum. Hep sana benzeyen senin gibi sevgi dolu birisi ile birlikte olmak istedim umarım bu dileğim gerçek olur. Seni çok seviyorum iyi ki varsın… 

Benim güzeller güzeli annem. Sen benim en değerli varlığımsın, benim güneşimsin. Bildiğim tüm sıcak duyguları senden öğrendim ben. Birilerini sevgimle aydınlatmayı senden öğrendim… Senin gibi bir annem olduğu için ne kadar şanslı olduğumu anlatmaya çalışsam kelimeler yetmez. Seni çok seviyorum canım annem, Anneler Günün kutlu ve mutlu olsun. Seninle nice güzel günler geçirelim…

 

Babalardan Annelere Anneler günü Sözleri

Çocuklar henüz daha küçükken Anneler Günü’nü kutlamayı, bugünde çocuklar adına hediyeler almayı genelde babalar yapar. Çocuklarının annesini mutlu etmek, böyle özel bir günü birlikte sahip oldukları çocukları ile paylaşmak babalar için de oldukça özel ve güzeldir. Aynı şey Babalar Günü için de geçerlidir. O günlerde de genelde anneler çocuklara kutlama ve hediyeler konusunda yardımcı olur. Bir baba olarak da çocuklarınızın annesine güzel sözler söyleyebilir, bu özel günü siz de kendi adınıza kutlayabilirsiniz. 

Çocuklarımın / çocuğumun güzel, şefkatli ve pamuk annesi. Senin gibi bir kadınla böyle güzel böyle özel bir duyguyu yaşadığım için çok mutlu ve şanslıyım. İyi ki varsın, iyi ki çocuklarımızı doğurdun, hep yanımda ol… Seni seviyorum güzel anne, Anneler Günün kutlu olsun.

Baba olmanın heyecanını bana yaşattığın için sana çok teşekkür ederim. Çok anlayışlı, sevgi dolu, dürüst ve daha pek çok iyi özellikleri olan harika bir anne oldun. Seninle gurur duyuyorum ve seni çok seviyorum. Anneler Günü’n kutlu olsun… 

 

Anne Olanlara Gönderilebilecek Anneler Günü Kutlama Mesajları

Etrafınızda anne olan kadınlara gönderebileceğiniz güzel mesajlarla onların Anneler Günü’nü kutlayabilir ve onları daha da mutlu edebilirsiniz. 

Sevgili …. Gördüğüm en güzel, en sakin, en merhametli, en sevecen, en anlayışlı ve daha pek çok güzelliklere sahip annesin. Çocuklarınla birlikte nice güzel ve mutlu yıllar yaşamanı dilerim. Anneler Günü’n kutlu olsun, seni seviyorum. 

Anneliğin o kutsal yanını her zerrende gördüğüm, kocaman kalpli canım arkadaşım, Anneler Günün kutlu olsun. Anne olmanın güzelliğini sana baktıkça görüyorum. Çocukları sadece doğurmak ve büyütmek değil aynı zamanda topluma faydalı bireyler olarak yetiştirdiğini görmek bana ilham veriyor. Onlara ayırdığın bunca zaman, onlara öğrettiğin bunca güzel şey için ben sana ayrıca teşekkür ederim. Böyle insanlar yetiştirmek ve böyle bir anne olmak hiç kolay değil… Seni tebrik ediyorum canım arkadaşım. 

 

Anneye Özel Mektup Yazmak

Mektup oldukça özel ve günümüz için nostaljik bir şeydir. Ancak hislerimizin ve düşüncelerimizin yazılı olarak ifade edilmesi hem kalıcıdır hem de duyguların yoğunluğunu daha güçlü hissettirir. 

Anneler Günü için de annenize bir mektup yazabilirsiniz. Öncelikle kendinizden bir edebiyatçı performansı beklemenize gerek yok. İçinizden gelenleri olduğu gibi en sade ve estetik haliyle dile getirmeye çalışmanız anneniz için yeter de artar bile. Yeter ki ona istediği zaman eline alıp okuyabileceği, duygulanabileceği ve sizin ona olan sevginizi hatırlayabileceği bir şey verin. Mektup bu anlamda hediyeden daha da kuvvetlidir… 

Anneniz için yazdığınız mektupta ona karşı hissettiğiniz hisleri özel bir şekilde aktarmaya çalışın. Bunu birlikte yaşadığınız bazı güzel anılar üzerinden de yapabilirsiniz. İkiniz arasında özel olan anlardan veya başka şeylerden bahsetmek bağınızın gücünü hatırlatacak ve artıracaktır. 

Sizler için samimi bir anneye mektup örneği hazırladık: 

Canım Anneciğim…

Uzun zamandır seni ne kadar sevdiğimden, benim için ne kadar önemli ve özel olduğundan bahsetmiyorum sana. Gerçi sen zaten biliyorsun, hissediyorsun her şeyi ama olsun bazen bunları duymak herkese iyi gelir. 

Seni çok seviyorum anne. Bunu sık söylemiyor oluşum seni her an her saniye sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor. Büyüdükçe, olgunlaştıkça senin hayatta benim için ne büyük fedakarlıklar yaptığını anlıyorum. Çocukken anlayamadığım bana çok da büyük gelmeyen o şeylerin ne demek olduğunu, ne kadar önemli olduklarını anlamaya başlıyorum. Tüm bunları anladıktan sonra sana olan minnetim her geçen gün daha da artıyor. Sen bana verebileceklerinin en iyisini verdin bugüne kadar ve ben bunun için sana çok teşekkür ederim… 

Anne olmak, bir çocuk doğurmak ve onunla bir daha sonsuza kadar sürecek olan bağı kurmak çok garip bir şey. Sonsuz bir fedakarlık, sonsuz bir sevgi, sonsuz anlayış… Tüm güzel duyguların sonsuz, yaşanan tüm kötü şeylerin de olabildiğince küçük ve kısa olduğu bir ilişki. Bu çok kutsal ve çok güzel bir şey. Seninle aramdaki bu derin bağı düşündükçe hem sana hem evrene olan saygım ve sevgim büyüyor. Ben sanki bu duygularla büyüyorum, çoğalıyorum… 

Seninle daha fazla vakit geçirmek, seni daha fazla görmek istiyorum tıpkı çocukluğumdaki gibi… O zaman bunun ne kadar kıymetli olduğunu bilmiyor insan. Şimdi anlıyorum ama artık başka sorumluluklarım var. Yine de bir gün geleyim dizine yatayım saate hiç bakmadan saatlerce orada kalayım istiyorum. En kısa sürede bunu yapalım canım annem. İkimize de pahasıyla ölçülemeyecek güzel bir hediye olur diye düşünüyorum. 

Seni çok seviyorum. İyi ki varsın, iyi ki benim annem olmuşsun, Anneler Günü’n kutlu olsun benim narin çiçeğim. 

 

 

Etiketler: anneler günü ile ilgili duygusal sözler
Mayıs 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR